1

1. Înregistrarea pe platforma achizitii.md în calitate de cumpărător

Pentru a accesa sistemul, puteți utiliza profilul Dvs de pe 999.md, forum.md, point.md, play.md, sporter.md sau numbers.md sau puteți înregistra un cont nou.

Important: Înregistrarea incompletă pe site este valabilă timp de 14 zile calendaristice, ulterior contul Dvs. va fi blocat.

Pentru a înregistra un cont nou pe platforma Achizitii.md, Dvs trebuie să:

А. Deschideți site-ul https://achizitii.md/ro/

B. Accesați butonul „Înregistrare”.

C. Trebuie să specificați adresa de e-mail unde va fi transmis link-ul de confirmare a înregistrării, numele de utilizator „login” al companiei Dvs, parola și cifrele afișate în imagine.

Atenție: numele de utilizator trebuie să conțină doar cifre și litere latine, fără spații și virgule.

D. În mesajul primit la poșta electronică va fi link-ul către următorul pas al înregistrării.

E. Este necesar să completați cererea de înregistrare. Aici se indică datele persoanei care va activa în sistemă din numele companiei.

F. După completarea cererii de înregistrare, este necesar să accesați butonul „Mai departe”. Se va deschide o anchetă nouă pentru completarea detaliată a datelor despre companie. Este necesar să indicați toate datele pentru ca sistemul să poată genera cererea. Cererea dată se semnează de Dvs (Autoritate Contractantă). Toate cîmpurile marcate cu „*” sunt obligatorii spre completare.

Atenție: Dacă la înregistrare primiți eroarea: „Acest IDNO este deja utilizat”, înseamnă că compania Dvs este deja înregistrată pe site. Pentru mai multe informații, contactați operatorii la adresa electronică info@achizitii.md sau în chat pe pagină: luni – vineri: 9.00 – 17.00.

G. După ce a-ți introdus toate datele despre companie, trebuie să faceți click pe butonul „Salvați„. Sistemul generează automat o cerere în funcție de datele introduse. La poșta electronică va fi trimis un mesaj: „Contractul a fost creat cu succes. Acum puteți să îl semnați digital în cabinetul Dvs, secțiunea Profil.

H. După studierea cererei (butonul „Vizualizare cererea”), Dvs puteți trece la semnarea acesteia (butonul „Semnarea cererei”).

I. Semnarea cererei/contractului se realizează electronic,  din numele administratorului (dacă un alt angajat îl semnează, trebuie să trimiteți o împuternicire pentru dreptul de a semna la info@achizitii.md), pe site-ul https://msign.gov.md/

Este necesar să alegeți tipul semnăturii electronice de care dispuneți și să treceți etapele de semnare a cererei.

(!) Dacă aveți întrebări sau erori în procesul de semnare – trebuie să contactați Centrul de Asistență al serviciilor publice electronice: 022 820 000.

Î. După semnarea cererei, la Dvs va apărea butonul „Verifică semnătura„, care demonstrează finisarea cu succes a înregistrării companiei Dvs pe portalul achizitii.md
Atenție: Contul Dvs va fi activat după verificarea cererei de către manageri, în termen de 1-3 zile calendaristice.

AtențieÎn cazul în care realizați careva modificări în Profilul companiei și re-semnați contractul / cererea, rugăm ulterior să contactați suportul tehnic al platformei pentru a informa despre modificările realizate pentru reactivarea contului Dvs.

Important: Perioada pentru re-semnarea contractului / cererii pentru clienții existenți – 7 zile calendaristice.

În cazul în care este necesar să modificați numele persoanei responsabile în rubrica Persoana de contact de pe pagina tenderului ( persoana delegată in cerere ), este necesar:

1 pas: Cabinet – Utilizatori ( aplicați modificările necesare );
2 pas: Cabinet – Profil ( schimbați cu locul Numele și Prenumele directorului) și Salvați.
O sa fie actualizată cererea, pe care o resemnați din numele Directorului.
După aceste modificări, la următorul tender o să fie persoana nouă responsabilă. În cele existente, o să rămână persoana veche, ca contact.