1. Principala
  2. Pentru Furnizori
  3. 9. Participarea la licitație electronică

9. Participarea la licitație electronică

Licitația electronică este publicată în baza centrală de date, cu afișarea informațiilor identice pe toate platformele acreditate în sistemul MTender. Urmari licitația poate orice persoana cointeresata.

Dvs. Veți fi anunțat despre inceputul licitației pe platformă, în secțiunea Notificări („clopoțel”) și, de asemenea, prin e-mail. 

Important: Pentru a accesa Licitația electronică treceți în cabinetul Dvs., secțiunea „Oferte mele”, faceți clic pe „ciocan”. În cazul în care achiziția este multi-lot, și nu vedeți „ciocanul” în ofertele Dvs., înseamnă că la acest tender a fost depusă doar o singură ofertă și nu va fi nici o licitație. Oferta se va deschide automat după terminarea licitațiilor în toate celelalte loturi.

Confirmare faptului că licitația electronică a fost accesată corect și sunteți în calitate de participant este anunțul “Sunteți conectat ca ofertant”.

Ordinea participanților la licitație se face de la cel mai mare preț la cel mai mic, respectiv, participantul care a prezentat oferta cea mai mică de preț are prioritate față de ceilalți. El va vedea toate ofertele concurenților săi.

Licitația electronică este organizată în trei runde, timp în care veți avea posibilitatea de a schimba valoarea ofertei inițial depuse de Dvs., în conformitate cu pasul minim de micșorare a ofertei stabilit de cumpărător.

Un minut este alocat fiecărui participant pentru a face o nouă ofertă, dacă este necesar. Între runde pauza este de 30 de secunde.

Pentru a schimba prețul când este rândul dvs., trebuie să indicați în fereastra apărută o sumă nouă (fără spații sau virgule, ex: 1203500.03) și apăsați butonul verde „A depune”. Dacă oferta nouă este acceptată de sistem, este introdusă corect, veți vedea textul: „Oferta reală” – unde va fi indicată suma pe care tocmai ați introdus-o. Dacă textul „Ofertă reală” nu apare, înseamnă că a fost făcută o eroare.

În acel moment, când faceți clic o dată pe butonul „A depune” – apare „Ofertă reală”, dar când o apăsați din nou, ofertă Dvs. este ștersă și suma inițială rămâne fără modificări.

În cazul în care nu doriți să modificați valoarea ofertei inițiale, nu efectuați nicio acțiune.

Puteți modifica valoarea ofertei în orice rundă.

După încheierea licitației (3 runde), sistemul va afișa rezultatele pe pagina de licitație și veți putea lua cunoștință cu ofertele tuturor participanților.

Updated on February 25, 2020