9. Participarea la licitația electronică

Licitația electronică este publicată în Baza Centrală de Date, cu afișarea informațiilor identice pe toate platformele acreditate în sistemul M-Tender. Orice persoană cointeresată poate urmări licitația.

Dvs. veți fi anunțat despre începutul licitației pe platformă, în secțiunea Notificări (clopoțelul 🔔 care se află în partea dreaptă sus) și, de asemenea, la adresa de e-mail.

Vă rugăm să rețineți: în sistem nu există trecerea la ora de iarnă/vară.

IMPORTANT: Pentru a accesa Licitația electronică treceți în Cabinetul Dvs., secțiunea Ofertele mele faceți click pe „ciocan”. În cazul în care procedura de achiziție are mai multe loturi, și nu vedeți „ciocanul” în ofertele Dvs., înseamnă că la acest tender a fost depusă doar o singură ofertă și nu va fi nicio licitație. Oferta se va deschide automat după finisarea licitațiilor la toate loturile.

Confirmarea faptului că licitația electronică a fost accesată corect și sunteți în calitate de participant este anunțul Sunteți conectat ca ofertant.

Ordinea participanților la licitație se face de la cel mai mare preț la cel mai mic, respectiv, participantul care a prezentat oferta cea mai mică de preț are prioritate față de ceilalți. El va vedea toate ofertele concurenților săi și va fi ultimul care va introduce suma.

Licitația electronică este organizată în trei runde. Timp în care veți avea posibilitatea de a schimba valoarea ofertei inițiale depuse de Dvs., în conformitate cu pasul minim de micșorare a ofertei stabilit de Cumpărător.

Câte 3 minute sunt alocate fiecărui participant pentru a propune o nouă ofertă (1 minut pentru fiecare Runda) , dacă este necesar. Între runde este o pauză este de 30 de secunde.

Pentru a schimba prețul, când este rândul Dvs., trebuie să indicați în fereastra apărută o sumă nouă (fără spații sau virgule, exemplu: 1203500.03) și apăsați butonul verde A depune.

Dacă oferta nouă este introdusă corect, atunci ea va fi acceptată de sistem, iar pe ecran va apărea textul Oferta reală – unde va fi indicată suma pe care tocmai ați introdus-o. Dacă acest text nu apare, înseamnă că a fost făcută o eroare la introducerea cifrelor.

În momentul în care veți face click (o dată) pe butonul A depune, va apărea Ofertă reală, dar când o apăsați din nou, oferta Dvs. este ștersă și suma inițială rămâne fără modificări.

În cazul în care nu doriți să modificați valoarea ofertei inițiale, nu efectuați nicio acțiune.

Puteți modifica valoarea ofertei în orice rundă.

După încheierea licitației, a celor 3 runde, sistemul va afișa rezultatele pe pagina de licitație și veți putea lua cunoștință cu ofertele tuturor participanților.

Updated on October 18, 2023