1. Principala
  2. Ghid tehnic pentru Cumpărători ( Autoritățile Contractante )
  3. 1. Înregistrarea pe platforma achizitii.md în calitate de Cumpărător

1. Înregistrarea pe platforma achizitii.md în calitate de Cumpărător

Pentru a accesa sistemul, puteți utiliza profilul Dvs de pe 999.md, forum.md, point.md, play.md, sporter.md sau numbers.md sau puteți înregistra un cont nou.

IMPORTANT: Înregistrarea incompletă pe site este valabilă timp de 14 zile calendaristice, ulterior contul Dvs. va fi blocat.

Pentru a înregistra un cont nou pe platforma achizitii.md, Dvs trebuie să:

1.1 Deschideți site-ul https://achizitii.md/ro/

1.2 Accesați butonul Înregistrare.

1.3 Trebuie să indicați următoarele:

  • adresa de e-mail (poșta electronică), unde va fi transmis link-ul de confirmare a înregistrării;
  • numele de utilizator / Login, pe care  Dvs. ulterior il veți utiliza pentru a vă conecta pe platforma achizitii.md. Atenție: numele de utilizator trebuie să conțină numai cifre și litere latine, fără spații și virgule.
  • parola (se recomandă de indicat cel puțin o literă majusculă și cifre).

1.4  În mesajul primit la adresa de e-mail (poșta electronică) va fi indicat link-ul către următorul pas al înregistrării pe care il accesați.

1.5 Este necesar să completați cererea de înregistrare. Aici se indică datele persoanei care va activa în sistemă din numele instituției.

1.6 După completarea cererii de înregistrare, bifați ✅ în dreptul textului ”Conform cerințelor Legii nr.133/2011  privind protecția datelor cu caracter personal….”, apoi apăsați butonul Mai departe. Se va deschide o anchetă nouă pentru completarea detaliată a datelor despre instituție. Este necesar să indicați toate datele pentru ca sistemul să poată genera cererea. Cererea dată se semnează de Dvs. (Autoritate Contractantă). Toate câmpurile marcate cu ( * ) trebuie obligatoriu de completat.

Atenție: Dacă la înregistrare primiți eroarea Acest IDNO este deja folosit”, înseamnă că instituția Dvs. este deja înregistrată pe site. Pentru mai multe informații, contactați operatorul la adresa de e-mail info@achizitii.md sau scrieți în chat pe site.

Program de lucru: Luni – Vineri între orele 09:00 – 17:00.

1.7 După ce ați introdus toate datele despre instituție, trebuie să faceți click pe butonul Salvați. Sistemul generează automat o cerere în funcție de datele introduse. La adresa de e-mail (poșta electronică) va fi transmis un mesaj/scrisoare cu următorul text: ”Contractul a fost creat cu succes. Acum puteți să îl semnați digital în cabinetul Dvs., secțiunea Profil.”

1.8 Pentru a studia cererea apăsați butonul Vizualizare cererea, apoi Dvs. puteți trece la semnarea acesteia, accesând butonul Semnarea cererii

(!) Sunt 2 modalități privind utilizarea platformei achizitii.md:

  • servicii de consultanță (la telefon, e-mail sau prin chat-ul de pe site) și suport tehnic pentru Autoritățile/Entitățile contractante, care sunt prestate în urma semnării unui contract anual contra cost.
  • utilizarea de sine stătător a Ghidului privind utilizarea platformei unde sunt detaliat descrise etapele, inclusiv erorile care pot apărea în timpul introducerii informației în perioada de creare/redactare a procedurilor.

1.9 Semnarea cererii/contractului se realizează electronic pe site-ul https://msign.gov.md/ de către Administratorul instituției sau mai poate fi semnat de către un angajat al instituției – persoană împuternicită să semneze în numele său. În cazul în care contractul va fi semnat de către un angajat, este necesar să transmiteți Împuternicirea (Procura) la adresa de e-mail info@achizitii.md pentru confirmarea dreptului de a semna.

(!) Dacă aveți întrebări sau erori în procesul de semnare – trebuie să contactați Centrul de Asistență al serviciilor publice electronice: 022 820 000.

1.10 După semnarea cererei va apărea butonul Verifică semnătura, ceea ce confirmă finisarea cu succes a înregistrării instituției Dvs. pe portalul achizitii.md.
Atenție: Contul Dvs. va fi activat după verificarea cererei de către manageri, în termen de 1-3 zile calendaristice.

IMPORTANT:

(!) În cazul în care efectuați careva modificări în Profilul instituției (cum ar fi: director, adresa de e-mail, adresa juridică sau cea fizică) trebuie obligatoriu să resemnați contractul. Rugăm ulterior să contactați suportul tehnic al platformei pentru a informa despre modificările realizate pentru reactivarea contului Dvs..

Perioada pentru resemnarea contractului pentru clienții existenți – 7 zile calendaristice.

(!) În cazul în care este necesar să modificați numele persoanei responsabile în rubrica Persoana de contact de pe pagina tenderului (persoana delegată în cerere), este necesar:

1 pas: Cabinet – Utilizatori (efectuați modificările necesare);
2 pas: Cabinet – Profil (schimbați cu locul Numele și Prenumele directorului) și Salvați.

O sa fie actualizată cererea/contractul care trebuie semnată electronic din numele Administratorului.

După efectuarea acestor modificări, la următorul tender o să fie indicată persoana nouă responsabilă. În cele existente, o să rămână persoana de contact indicată inițial.

Updated on October 24, 2023