1. Principala
  2. Pentru Furnizori
  3. 13. Încărcarea ofertei comerciale

13. Încărcarea ofertei comerciale

Pentru a depune oferta comercială, este necesar să:

  1. Asigurați-vă că perioada de depunere a ofertelor este deschisă.

2. Accesați butonul “Publicați oferta”


3. După ce faceți clic, veți vedea pe pagina de depunere a ofertei datele procedurii în care încărcați oferta.

4. Apoi, trebuie să încărcați „Documente comune” – care se va reflecta în toate loturile în care o să trimiteți oferta. Documentele încărcate de Dvs. pentru participarea la achiziție trebuie să fie semnate cu o semnătură electronică (Legea 131/2015 articolul 33 punctul i), Hotărîrea nr. 986 din 10.10.2018.
Pentru semnare puteți folosi site-ul msign.gov.md sau aplicația Moldsign Desktop Suite. Se recomandă să încărcați documente în format PDF.
Documentele pot fi încărcate atît din calculator cît și din cabinetul Dvs. secțiunea „Documente” accesînd butonul „Selectați din colecție”.

5. Parola este de unică folosință, cu ajutorul ei veți putea face modificări în ofertele încărcate pe parcursul perioadei de depunere a ofertei.
Dacă nu specificați această parolă, în timpul depunerei, sistemul nu o va cere la accesarea redactării.

6. Mai departe, din lista loturilor, trebuie să selectați loturile în care doriți să participați și accesați săgeata lîngă textul “Nu participați”.

7. Veți avea o formă în care trebuie să specificați suma ofertei dvs. fără TVA pentru lot (dacă trebuie să specificați suma cu bănuți, utilizați punctul „.”). Dacă este necesar să încărcați un document la acest lot, trebuie să faceți clic pe butonul „Încărcați”.

8. La momentul alegerii tipului documentului Vă puteți conduce după următoarele condiții ( în cazul în care se indică criteriul de evaluare: prețul cel mai mic) :
a. După deschiderea ofertelor, sunt vizibile toate documentele participantului cu cel mai mic preț, statut „în considerare”, indiferent de tipurile selectate.
b. La participanții care se află pe locurile 2,3,4,5…. statut “în așteptare” se deschid doar documentele de tipul “document de eligibilitate” și “document de depunere”.
c. Pînă cînd participantul are statut în așteptare, tot pachetul de documente (conform tipurilor indicate) nu se va reflecta pe platformă. Doar în cazul descalificării participantului precedent se va deschide tot pachetul de documente.

9. După completarea tuturor câmpurilor, trebuie să faceți clic pe „Trimite oferta”. Dacă toate datele au fost introduse corect și oferta a fost acceptată de sistem, veți vedea o notificare pe ecranul monitorului și statutul acestui lot se va schimba.

10. Pentru a vă asigura suplimentar că oferta Dvs. este acceptată de sistem, accesați Cabinet, secțiunea Ofertele mele, unde, în lista generală, se va reflecta oferta depusă. Dacă trebuie să o redactați, trebuie să faceți clic pe creion. Creionul va fi activ pe întreaga perioadă de propunere a ofertelor. Dacă este nevoie să eliminați complet oferta, faceți clic pe urnă. Urnă la fel, va fi activă pe întreaga perioadă de propunere a ofertelor.

Important: când înlocuiți documentele încărcate inițial în ofertă, acestea nu sunt șterse, ci se adaugă doar la cele existente. La deschiderea unei oferte, primul document încărcat în sistem va fi „taiat”, dar acesta poate fi vizualizat.

11. În caz că trebuie să adăugați un document comun după publicarea ofertei, trebuie să ștergeți ofertele publicate la tenderul în cauză și doar atunci veți putea încărca documentul. Deoarece după publicarea ofertei în lot, blocul cu documente comune nu este activ. Sau puteți încărca manual documentul necesar în fiecare lot.

Atenție! Pentru a asigura depunerea ofertei cu succes recomandăm să efectuați această acțiune preventiv cu minim o oră pînă la închiderea perioadei de depunere a ofertei. Încărcarea preventivă a ofertei asigură timp pentru rezolvarea unor probleme tehnice în cazul apariției acestora și oferă timp destul pentru sincronizarea și stocarea informației (expedierea documentelor) în baza centrală de date SIA RSAP MTender.

Updated on July 10, 2020